Green Attachmentsin viennin aloitus Venäjälle

Green Attachments Oy on jo vuosia toiminut Pohjoismaiden ja Euroopan alueella myyden kaivinkoneen lisälaitteita purku- ja kierrätyssektorille. Venäjän huima potentiaali on toki ollut tiedossa, mutta asiassa ei ole koskaan edistytty. Keväällä 2020, huolimatta koronasta ja muista markkinoiden uskoa heikentävistä seikoista, yhteistyö Markinvestin kanssa alkoi. Selvitettiin markkinaa, sertifiointitarvetta ja alettiin hommiin. Yhteistyö toimi saumattomasti, löydettiin edustajia, viilattiin logistiikkaketjua ja tehtiin sertifikaatit. Palvelun asiantuntevuus ja nopeus oli ensiluokkaista, vahva suositus myös muille käyttää Markinvestia yhteistyökumppanina.

Benjami Pitkasalo
CEO, Green Attachments Oy

Norgren Finland Oy – Tuotteiden sertifiointi Venäjällä sijaitsevaan projektiin

Meillä oli tarve saada venäläisen luokituslaitoksen sertifiointi tuotteille, jotka menivät, globaalistii toimivan, energia-toimialan asiakkaamme venäjällä sijaitsevaan projektiin. Otimme MarkInvestiin yhteyttä tuotteiden sertifiointiin liittyen. MarkInvest kuvasi prosessin ja tarvittavat toimenpiteet, vaaditun dokumentaation aikaansaamiseksi hyvin selkeästi. He tarjoituivat hoitamamaan asian avaimet käteen periaatteella. Sertifioinnin vaatimuksiin kuului mm. Meksikossa sijaitsevat tuotantolaitoksemme auditointi. MarkInvest organisoi auditoinin yhteistyössä venäläisen luokituslaitoksen sekä Norgrenin Suomen ja Venäjän myyntiyhtiöiden kanssa. Koko sertifiointiprojekti hoitui tehokkaasti ja aikataulun mukaisesti. MarkInvest on myös huolehtinut sertfioinnin päivitysten vaatimien toimenpiteiden hoitamisesta. Voin suositella mielelläni MarkInvestin palveluita ja asiantuntemusta.

Timo Viitala
Country Sales Leader, Norgren Finland Oy

Lahti Precision Oy – punnituskomponenttien ja laitteiden vienti Venäjälle

Lahti Precision on pohjoismaiden paras yhteistyökumppani teollisuuden vaativissa punnitus-, annostus- ja palveluratkaisuissa. He ovat uudistuneet viime vuosien aikana voimakkaasti ja olleet mukana IOT- murroksessa digitalisoimalla punnitusprosessin mScales-punnituspalvelulla. Vuosikymmenten kokemus punnitus- ja annostuslaitteista yhdistettynä automaatio-osaamiseen varmistaa tehokkaiden kokonaisuuksien toimittamisen asiakkaille. Lahti Precision toimittaa laitteita ja järjestelmiä ympäri maailmaa joko suoraan loppuasiakkaille tai suomalaisten OEM-asiakkaiden kautta. Esimerkiksi Venäjälle he ovat toimittaneet runsaasti hihnavaakoja, kuljettimia ja liimakeittiöitä sekä useita laastitehtaita.

Yhteistyö Lahti Precisionin ja Markinvestin välillä käynnistyi tiimipalaverilla, jossa Markinvestin asiantuntijat kertoivat sertifioinnista yleensä, mittalaitteista, niitä koskevista tyyppien hyväksyntäprosesseista ja todistuksista, sekä kalibrointi- ja tarkastusasioista (poverkoista). Seuraavaksi käynnistettiin hihnavaakojen sertifiointiprojekti.Lahti Precision valmisti Markinvestin kanssa hihnavaakojen EAC-deklaraation ja rekisteröinnin. Sertifioinnin yhteydessä Markinvest valmisti Teknisen Passin, hoiti vaadittavat testaukset, tarkasti käyttöohjeen ja teki tarvittavat tekniset käännökset.

Koska tulli- ja muut määräykset ovat olleet viime vuosina voimakkaassa murroksessa koskien vientiä Venäjälle lähestyimme Markinvestiä, jonka tiesimme olevan asiantuntija Venäjän viennissä. Yhteistyö on toiminut heidän kanssaan sujuvasti ja olemme saaneet tarvittavan tuen nopeasti ilman viiveitä. Voimme
suositella heitä niin pk- kuin isommillekin yrityksille sopivana kumppanina auttamaan Venäjän vienti- ja sertifiointiasioissa.

Niko Toimela
Vice President, Sales and Services

Oden Control AB vahvistaa asemaansa idässä

Oden Control AB on valmistanut sähkötoimilaitteita vuodesta 1995 lähtien. Asiakkaita ovat voimalaitokset, paperi- ja sellutehtaat, vesilaitokset, puhdistamot, laivasto ja muu raskas teollisuus. Teemme myyntiä melkein kaikkiin maailman maihin. Ongelmana on ollut Venäjän markkinat ja muut itäblokin maat. Venäjän markkinat kasvavat, ja teollisuus vaatii parempia ja korkeatasoisia tuotteita. Venäjä on suuri maa, ja on tärkeää kattaa koko maan eri teollisuudenalat, jotta voimme menestyä kyseisillä markkinoilla. Haasteenamme oli siis saada oikeat asiakirjat kuntoon, jotta voimme myydä ja viedä myös Venäjälle.

Otimme yhteyttä Markinvest Oy:n ja heti ensimmäisen yhteydenoton yhteydessä tuntui, että molemmat osapuolet puhuvat samasta asiasta. Saimme oikeat tiedot ja ammattimaisen sekä selkeän selvityksen Markinvestiltä, ​​miten edetä. EAC-todistukseen tarvittavien tietojen hankkiminen oli helppoa, sillä he tiesivät tarkalleen, mitä vaaditaan.

Oden Control AB: llä on nyt oikeat asiakirjat ja sertifikaatit, jotka takaavat, että myynti ja toimitukset toimivat täydellisesti itäisiin osavaltioihin. Ja parasta kaikessa on, että saat tietoa koko ajan, mikäli tilanne muuttuu ja tarvitaan uusia asiakirjoja. Nämä tiedot ovat tärkeitä, jotta jälleenmyyjät ja loppuasiakkaat saavat tuotteensa ajoissa ilman ongelmia. Olemme kasvattaneet myyntiä huolimatta Covid-19: n tilanteesta. Se mikä alun perin oli meille yksi vaikeimmista tehtävistämme, onkin nyt yksi helpoimmista. Meillä on nyt oikeat asiakirjat vietäväksi Venäjälle ja voimme olla varmoja, että meitä tiedotetaan aina, mikäli meidän tulee hankkia uusia sertifikaatteja tai muita asiakirjoja. Tämä säästää aikaa ja rahaa sekä välttää vaikeita tilanteita vientiasioissa viranomaisten kanssa.

Suosittelemme lämpimästi Markinvest Oy:tä kaikille, joiden on korjattava tai päivitettävä tarvittavat asiakirjat ongelmattomaan vientiin itäisiin naapureihimme ilman, että heidän on käytettävä aikaa ja rahaa tietämättömiin ja joissakin tapauksissa täysin häikäilemättömiin toimijoihin sertifiointi- ja tulliasioissa. Kun meidän ei tarvitse jatkuvasti selvittää itse oikeita voimassa olevia asioita kuhunkin tilanteeseen mahdollistaa ajankäytön muihin tärkeisiin asioihin.

Harri Porttila
CEO, Oden Control AB

gotIT Oy – uusi kontaktiverkosto ja innovaation konseptointi

gotIT Oy on perustettu vuonna 2013, ja sen pääasiallinen toimiala on IT-konsultointi ja -palvelut. IT-konsultointityö on ollut suuri osa toimintaamme, mutta olemme kehittänyt samalla myös omia tuotteitamme:

– opetuksessa käytettävän robottikoiran rakentamiskonsepti: koira oppii liikkumaan tekoäly- ympäristössä
– kappaleenkäsittelyssä käytettävä robotiikka – ohjaimen sekä kappaleen laadunvarmennustavat
– kappaleen pakkauksessa käytettävän tekoäly-kuvauksen sekä pakkausalgoritmin käyttö robotiikassa.

Markinvestin kanssa olemme luoneet kontaktiverkon oppilaitoksiin, kehitysyhtiöihin ja yrityksiin. Olemme analysoineet tuoteidean sovelluksia ja tarvitsijoita sekä hakeneet sopivia projekteja ja investoijia. Markinvest on toiminut sparraajana. Erityisen tärkeää on ollut, että meille on syntynyt ymmärrys teknologian sopivuudesta ja vaatimuksesta asiakaskunnalle. Uuden innovaation saaminen markkinoille on ollut haastava. Pieni yritys tarvitsee tiimin ollakseen uskottava. Löydetyillä yhteistyökumppaneilla on halu perustaa uusi yritys ja viedä yhteistä asiaa perustetun yrityksen puitteissa eteenpäin. Yhteistyö Markinvestin kanssa on toiminut hyvin, aina on löytynyt aikaa, kun siihen on ollut tarvetta. Heidän laajasta kontaktiverkostaan on ollut suuri hyöty uusien kontaktien luomisessa.

Tuomas Sorakivi
CEO, gotIT Oy

Fysioline Production Oy – viennin teknisten esteiden selvitys Euraasian Unionin markkinoille

Fysioline Production Oy on perustettu vuonna 2007. Yrityksemme kehittää ja valmistaa hoitopöytiä mm. hierontaan ja hoitotuoleja kosmetologeille. Uusin tuoteryhmämme on pieneläinten hoito- ja leikkauspöytä. Päämarkkina-alueemme on Venäjä ja siellä erityisesti Pietari ja Moskova.

Työergonomia ja mukavuus sekä potilaalle että hoitajalle ovat ratkaisevia tekijöitä Fysioline-tuotteiden kehittämisessä. Hoitopöytiemme ulkonäkö on hienosäädetty tyylikkäämmäksi kuin koskaan ennen. Jokainen pöydistämme ja tuoleistamme on räätälöity asiakkaan henkilökohtaisten toiveiden mukaan. Fysioline-tuotteet on kehitetty ottaen huomioon asiakkaiden erilaiset tarpeet ja markkina-alueiden vaatimukset ja määräykset. Jokainen Fysiolinen tuote on valmistettu sertifioitua ISO 9001- ja ISO 13485-laatujärjestelmää noudattaen, Tämä takaa tuotteidemme korkean laadun ja käyttäjien turvallisuuden. Uusin kohderyhmämme on pieneläinklinikat, ja niitä varten kehitetyt tuotteet. Tätä varten on tehty Markinvestin kanssa markkinatutkimus:

– jakeluteiden kartoitus: selvitettiin kenen kanssa Fysioline Productionin pitää neuvotella yhteistyöstä
– selvitettiin ostotavat: mitä kanavaa pitkin tuotteet päätyvät tehtaalta ostajalle (maahantuoja, loppukäyttäjä)
– esiselvitys viennin teknisistä esteistä: mm. terveysministeriön rekisteröinti, sertifiointi ja deklarointi sekä mitä niiden hankinta vaati ja paljonko ne maksavat.

Markkinatutkimuksen jälkeen on käyty läpi liiketoimintamahdollisuudet ja laadittu kasvu- ja kansainvälistymissuunnitelma. Markinvestin kassa on helppo tehdä yhteistyötä, koska he ymmärtävät pk-yrityksen toimintaa, ja niiden sen ajattelutavan. Olemme katsoneet yhdessä, mihin rahat riittävät. Kustannussyistä rekisteröintiä terveysministeriöön ei vielä ole aloitettu. Kuitenkin vaadittu ISO-sertifikaatti on jo saatu.

Mika Ora
CEO, Fysioline Production Oy

IWAKI Nordic Group – Avaimet käteen – sertifiointipalvelut Markinvest Oy:stä

Japanilainen insinööri Yoshiaki Fujinaka perusti Iwakin vuonna 1956. Tanskassa IWAKI aloitti 1970-luvulla. “IWAKI Pumper A/S” perustettiin vuonna 1992 ja heti seuraavan vuonna perustettiin ensimmäinen tytäryhtiö Ruotsissa. Seuraavina vuosina yritys laajeni myös Suomeen ja Norjaan. Vuonna 1999 oli luonnollista muuttaa nimi muotoon “IWAKI Nordic”.

IWAKI Finland vastaa asiakaspalvelusta ja viennistä koko Euraasian Unionin alueelle.

IWAKI Suomi Oy:n tuoteohjelmaan kuuluvat mm. syövyttävien, syttyvien ja myrkyllisten aineiden käsittelyyn liittyvät laitteet kuten pumput. Markinvest Oy tuli mukaan toimintaan vuonna 2017. Yhteistyön alkuvaiheessa toteutettiin EAC-deklaraatio pumpuille vuonna 2018. Nykyään Markinvest on osa yrityksen arvoketjua, ja heidän vastuullaan ovat sertifioinnin lisäksi tekniset käännökset ja tarvittaessa asiakasvaatimusten selvittäminen venäläisen loppuasiakkaan kanssa. Markinvest osaa huomioida asiakkaan näkökulman, heiltä saa avun nopeasti, ja he pitävät lupauksensa. Tuotteemme on suunnattu erikoisolosuhteisiin, ja nekin asiat Markinvest on osannut ratkaista. Yhteistyön aikana olen oppinut luottamaan Markinvestiin ammattiosaajana, tehokkaasti toimivana pienenä ja joustavana yrityksenä.

Kimmo Huuskonen
Country Manager, Partner, IWAKI Finland Oy

Pekka Haavisto design – markkinatutkimus Japanista

Myin rakennusalan yritykseni vuonna 2019 ja mieleni teki kokeilla jotain aivan uutta. Usean vuoden ajan olin pyöritellyt päässäni suomalaisesta puusta valmistettujen tuotteiden mahdollisuuksia Japanin markkinoilla. Olin asiasta yhteydessä muutamaan julkisia palveluita tarjoavaa organisaation tuloksetta. Sattuma tuli mukaan Pirkanmaan Yrittäjyysbuusti -projektissa. Sain sitä kautta kontaktin Markinvestiin. Kävimme heidän kanssaan läpi uuden ideani. Markinvest arvioi vientivalmiuteni ja päätimme markkinatutkimuksen tekemisestä Japanissa. Japanista selvitimme idean ympärillä olevan kulttuurin, ostotavat, kilpailevat toimijat ja heidän toimintatapansa, kilpailijoiden tuotteet  ja hintatason sekä viennin esteet.

Markkinatutkimuksen perusteella laadimme kansainvälistymisstrategian, tavoitteet, budjetin, toimenpiteet valitsimme sopivammat tuotteet ja brändin. Kehittämiskohteiksi jäivät vielä tuotteen pakkaus ja kuljetuskustannusten minimointi. Markinvest työskenteli kanssamme asiantuntevasti, ja voinkin suositella yritystä kaikille, joilla on uusi idea, joka on saatava maailmalle. Käytännön toimenpiteet on aloitettu idean viemiseksi eteenpäin. Budjetti on kohtalaisen pieni, ja tästä syystä seuraamme tarkasti kaikkien toimenpiteiden vaikutusta.

Pekka Haavisto
Yrittäjä, Pekka Haavisto Design