Mikä on EAC-merkki ja miksi se on tärkeä?

EAC-merkki on varmennusmerkki siitä, että tuote on sertifioitu ja täyttää EAC (TR CU/TR EAEU) – vaatimukset. EAC on lyhenne Eurasian Conformity eli Euraasian vastaavuus -sanoista. EAC-merkki tulee kiinnittää tuotteeseen ennen tulliselvityksen suorittamista. Siltä osin kuin valmistaja ei ole noudattanut velvollisuuttaan EAEU:n ulkopuolella, tämä velvollisuus siirretään EAEU:n valtuutetulle edustajalle, viime kädessä maahantuojalle.

 

EAC-merkki ja sen käyttö

Sertifioidut tuotteet on merkittävä EAC-merkillä, kun ne on tarkoitettu Euraasian Tulliliiton markkinoille, eli Venäjälle, Kazakstaniin, Valko-Venäjälle, Kirgisiaan tai Armeniaan.

EAC-merkki tulee kiinnittää tuotteeseen näkyvästi ja pysyvästi. Jos merkkiä ei voi kiinnittää itse tuotteeseen, se saa olla pakkauksessa. EAC-merkki on oltava käyttöohjeessa ja muissa asiakirjoissa.

EAC-merkki koostuu kolmen kirjaimen yhdistelmästä ”E”, ”A” ja ”C”. Merkin on oltava erottuvalla taustalla. Merkin kokoa käsittelevissä ohjeissa ei ole määritelty tarkemmin merkin mittoja, peruskoon pitää olla vähintään 5 mm. Kirjainten on oltava suorakulmaisia ja merkin leveys ja korkeus sama. EAC-merkki voi olla positiivinen tai negatiivinen. Kaikissa tapauksissa EAC-merkki on oltava asiakkaan ja viranomaisen nähtävissä ostohetkellä tai tuotaessa Tulliliiton alueelle. Merkin käyttö on ehdottomasti kielletty, jos sertifiointia ei ole suoritettu ja sertifikaattia myönnetty.

EAC EX-merkki
EAC EX -merkkiä on käytettävä niissä tuotteissa, joita räjähdysvaarallisia tiloja koskeva TR CU 012/2011 – määräys säätelee. Merkkiä voi käyttää, kun EAC EX (TR CU 012) sertifikaatti on myönnetty.

Maksuton neuvontapalvelu

Ota yhteyttä meihin jo tänään, jos tarvitset tietoa sertifioinnista tai muista vaatimuksista Venäjän ja Tulliliiton markkinoita ajatellen. Voit lähettää kysymykset sähköpostilla, tutustumme niihin ja olemme yhteydessä.

Lue lisää:

Mihin tarvitsen sertifikaattia?

Kuinka voin saada rahoitusta sertifiointiin?