Markinvest Oy, kokenut erityisasiantuntija

OSAAVA, LUOTETTAVA JA VASTUULLINEN KUMPPANI YRITYKSELLESI

Markinvest Oy on tarjonnut myynnin ja markkinoinnin konsultointia asiakasyrityksilleen jo yli 35 vuoden ajan. Ensimmäiset kymmenkunta vuotta Markinvest toimi kotikentällään Suomessa. 1990-Luvulla kotikenttä laajeni Venäjälle. Tänä päivänä Markinvest on kokenut erityisasiantuntija kotimaassa, viennissä ja verkostoitumisessa.

Markinvest Oy perustettiin vuonna 1985 kouluttamaan investointituotteiden myyjiä parempien tuloksien saavuttamiseksi nopeammin eli tekemään yrityksen myyjistä huippumyyjiä. Hyvin nopeasti yrityksen perustajat, Pekka Peltonen ja Sinikka Karstila, huomasivat, että todellinen avun tarve potentiaalisilla asiakasyrityksillä oli markkinoinnin suunnittelun koulutuksessa ja konsultoinnissa. Asiakkailla oli myös selkeä tarve saada apua yrityksen kokonaisviestinnän alueelle, jota tarjoamaan perustettiin Markinvest Oy:lle oma tytäryhtiö Tulosviestintä Oy ja johon saatiin mukaan viestinnän konsultiksi Tarja Malinen.

Markinvest Oy palveli vientiyrityksiä uusille markkinoille pääsemisessä ja siellä pärjäämisessä. Euroopan yhdentyminen asetti yrityksille painetta kansainvälistymiseen, ja Neuvostoliiton hajoaminen toi tarjolle kokonaan uuden markkina-alueen – Venäjän. Pian Markinvest keskittyikin toiminnassaan kolmelle liiketoiminta-alueelle: markkinointiin, kokonaisviestintään ja liiketoiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen Venäjällä.

Vuodenvaihteessa 1993/1994 yritys etabloitui paikalliseksi yritykseksi Pietariin, jonne perustettiin ZAO MarkInvest SPb, sekä vuonna 1995 vastaavasti edelleen Nizhni Novgorodiin. Tänä päivänä Markinvest on kiistaton Venäjän kaupan ja kauppakulttuurin asiantuntija sekä paikallisten olojen tuntija ja osaaja.

Verkossa Venäjäksi

Vuosituhannen vaihdetta lähestyttäessä Internet muutti maailman. Vuodesta 1999 alkaen MarkInvest on auttanut suomalaisia yrityksiä venäjänkielisen internetin ymmärtämisessä sekä sen hyödyntämisessä ja kontaktien hakemisessa viennin käynnistämiseksi ja liiketoiminnan kehittämiseksi. Yritys toteutti muun muassa venäjänkielisiä nettisivuja suomalaisyrityksille ja ensimmäisiä nettisivuja venäläisille yrityksille.

Monet suomalaiset yritykset ovat yksin kovin pieniä tarjoamaan Venäjälle. Vuonna 2002 Markinvest kehitti markkinapaikan, jonka tavoitteena oli saada suomalaiset yritykset mukaan ulkomaisten yrityksien projekteihin. Markkinapaikan markkinointi ja tunnetuksi tekeminen suunnattiin Eurooppaan ja tuloksia syntyi.

Uudelle vuosikymmenelle siirryttäessä perustettiin muun muassa lasten kenkiä ja vaatteita myyvä verkkokauppa Venäjälle.

Tulliliiton edellyttämät sertifikaatit

Venäjä on muuttunut ja Markinvestin tuotepohja kasvanut. Tulliliitto syntyi itään vuonna 2010 ja Euraasian talousunioni (EAEU) 2015. Nykyisin Markinvest auttaa länsimaisia tuotteita EAEU:n markkinoille. Sertifiointi on ollut luonnollinen lisä tuotesalkkuun, sillä lähes jokainen Venäjälle mielivä tarvitsee tuotteilleen sertifikaatin.

Tulliliitto vaatii, että tuotteet on sertifioitava: on tutkittava ja vakuutettava, että ne täyttävät EAEU vaatimukset. Euraasian talousunionin sertifikaatit eroavat läntisistä ja siksi tuotteiden vaatimustenmukaisuus on todistettava markkina-alueen edellyttämällä tavalla. Sertifioinnilla varmistetaan, että tuote on turvallinen käyttää eikä aiheuta terveydelle haittaa.

EAEU:n alueella käytetään vuonna 1993 voimaan tulleita GOST-sertifikaatteja, mutta pääsertifikaatti on EAC. Markinvest tarjoaa asiakasyrityksilleen kaikki Tulliliiton alueella tarvittavat sertifikaatit. Sertifikaatit toimitetaan avaimet käteen periaatteella, prosessi on läpinäkyvä, läpäisy on luotettava ja asiakkaalle helppo, yksinkertainen ja joustava.

Suomi elää viennistä – yritykset uusista kaupoista!

Markinvest Oy:n asiantuntijat ovat kokeneita markkinoinnin ja liiketoiminnan kehittäjiä, luotettavia kumppaneitasi kun haluat kehittää vientiä ja liiketoimintaasi Suomessa, Venäjällä ja Kazakstanissa. Markinvest Oy täydentää Team Finland kansainvälistymispalveluja omalla erikoisosaamisellaan. Edistämme kansainvälistymistä ja kasvua, autamme suomalaisia, ruotsalaisia ja venäläisiä yrityksiä pärjäämään Suomessa, Venäjällä, Kazakstanissa ja muissa maissa.

MarkInvest tekee jatkossakin töitä ollakseen asiakkailleen ja yhteistyökumppaneilleen asiansa osaava, luotettava ja vastuun tunteva kumppani. Tulevaisuudessa kasvua haetaan verkostoituen ja tarjoamalla palveluja myös uusille markkina-alueille.

Olemme sinua varten sosiaalisessa mediassa

Voit seurata meitä myös Linkedinissä ja Facebookissa!


Luotettava Kumppani

Markinvest Oy on mukana Luotettava Kumppani –ohjelmassa. Yrityksemme tilaajavastuuraportti on saatavilla Tilaajavastuu.fi –palvelussa.

Raportti sisältää kaikki vaaditut asiakirjat kuten:

  • Verotodistuksen
  • Kaupparekisteriotteen
  • Todistuksen eläkevakuutusmaksuista
  • Selvityksen sovellettavasta työehtosopimuksesta
  • Selvitys yrityksen merkitsemisestä ennakkoperintä-, työnantaja- sekä arvonlisäverovelvollisten rekisteriin
  • Tapaturmavakuutustodistuksen
  • Vastuuvakuutustiedot
  • Tiedot työterveydenhuollon järjestämisestä

Markinvest Oy:n tiedot löydät, kun menet sivustolle www.tilaajavastuu.fi ja kirjaudut sisään Raportit –palveluun. Palvelusta voit hakea maksuttomat Luotettava Kumppani –raportit.


Projektit

1990

2000

2010

2020

Jäsenyydet

Referenssimme