Mihin tarvitsen sertifiointia?

EAC-merkki on varmennusmerkki siitä, että tuote on sertifioitu Euraasian unionin markkinoille (Venäjä, Kazakstan, Valko-Venäjä, Kirgisia ja Armenia).

EAC-merkki tulee kiinnittää tuotteeseen näkyvästi ja pysyvästi. Jos merkkiä ei voi kiinnittää itse tuotteeseen, se saa olla pakkauksessa. EAC-merkki on oltava käyttöohjeessa ja muissa asiakirjoissa.

EAC-asiakirjoja on kahta tyyppiä:

  1. Sertifikaatti eli vaatimustenmukaisuustodistus
  2. Deklaraatio eli vastaavuusvakuutus

Mikäli sertifioitavalle tuotteelle ei ole Tulliliiton teknistä määräystä, niin siinä tapauksessa noudatetaan kansallista määräyksiä eli: GOST R Venäjä, GOST K Kazakstan ja BelCT Valko Venäjä.

Mikä on EAC-merkki ja miksi se on tärkeä?

EAC-merkki on varmennusmerkki siitä, että tuote on sertifioitu Euraasian unionin markkinoille (Venäjä, Kazakstan, Valko-Venäjä, Kirgisia ja Armenia). EAC-merkki tulee kiinnittää tuotteeseen näkyvästi ja pysyvästi. 

Jos merkkiä ei voi kiinnittää itse tuotteeseen, se saa olla pakkauksessa. EAC-merkki on oltava käyttöohjeessa ja muissa asiakirjoissa.

EAC EX -merkkiä on käytettävä niissä tuotteissa, joita räjähdysvaarallisia tiloja koskeva TR CU 012/2011 – määräys säätelee. Merkkiä voi käyttää, kun EAC EX (TR CU 012) sertifikaatti on myönnetty.

Kuinka voin saada rahoitusta sertifiointiin?

Rahoitusta on mahdollista hakea ELY-keskukselta ja Business Finlandilta. Erityisenä painopisteenä on yritysten kansainvälistyminen. Yritys voi olla kansainvälistymisen alkuvaiheessa tai toimia jo vientimarkkinoilla.

Sertifioinnin asiantuntijapalveluja, joihin rahoitusta voi hakea:

  1. Yrityskohtainen henkilökunnan sertifiointikoulutus: EAC-, GOST R-sertifiointi
  2. Sertifiointitarpeen esiselvitys, toimenpiteet, asiakirjat, aikataulu ja hinta
  3. Viennin asiantuntijapalvelut, markkinaselvitykset, digitaalisen markkinoinnin mahdollisuudet jne.