21.3.2019


Venäjän hallituksen päätöksen Nro 300, 21.03.2019 mukaan Rosakkreditaatiolla (sertifioinnin päävirasto) on oikeus mitätöidä sertifikaatit ja deklaraatiot, jos ne on tehty vaatimuksia rikkomalla tai virheellisesti.

Rosakkreditaatiolla on periaatteessa oikeus mitätöidä kaikki tämän sertifiointilaitoksen tai laboratorion tekemät sertifiointidokumentit siinäkin tapauksessa, jos yhtiön A sertifikaatti on tehty oikein, mutta yhtiön B sertifikaatti on tehty menetelmiä rikkomalla.

Mistä puhdistuksessa on kysymys ja mihin kiinnitetään huomiota?
Tarkoitus on poistaa käytöstä sertifiointidokumentit, mitkä on tehty tarvittavia menetelmiä, toimenpiteitä ja askeleita noudattamatta. Esimerkiksi, kaikki sertifiointikaavat (menetelmät) edellyttävät testauksia, testausten pöytäkirjat pitää olla tallennettu sertifiointijärjestelmään ja jos ne puutuvat, tulee kysymys, oliko tehty testauksia.

TAI

Testausta varten pitää olla näytekappaleet, jotka on tuotu maahan. Maahantuonnista pitää olla tullausdeklaraatio, jos sitä ei ole, tulee kysymys, oliko näyte tuotu ja millä tavalla. Dokumenttien tarve koskee myös tuotannon tarkastusta. Kun sertifiointimenetelmä edellyttää tuotannon tarkastusta, siitä pitää olla dokumentit (AKT itse tarkastuksesta ja todistukset tehdystä matkasta – matkustusmääräys, liput, viisumi yms.).

Kysy lisää: sertifikaattien ja deklaraatioiden myöntäminen, sertifiointimenetelmät, testaukset, näytteet Venäjälle, dokumentit -Tekninen Passi, Safety Case, tuotannon tarkastus.

Pekka Peltonen, puh. +358 40 900 0322, pekka.peltonen(at)markinvest.fi
Andrey Uvarov, puh. +358 40 900 0320, andrey(at)markinvest.fi