Venäjän viennissä paras tuote ja tiimi peliin

Vientimyyjän kannalta Venäjä on haastava markkina-alue, koska Venäjällä myyjä kohtaa lähes kaikki maailman kilpailijat.

Venäjällä korostuvat henkilökohtaiset suhteet.
Venäjällä ostetaan luotettavaksi tiedetyltä henkilöltä, tunnettuja tuotteita, joilla on EAC-sertifikaatti tai deklaraatio. Lisäksi vientimyyjän tulee esittää referenssejä toimituksista ostajan arvostamille yrityksille.

Tuotteen huolto ja varaosatoiminta tulee olla järjestetty Venäjällä.  Venäjällä kilpailutilanteessa suomalaisen myyjän ja tuotteen lähtöasema on hyvä. Suomalaista yhteistyökumppania arvostetaan Venäjällä, suomalaiseen luotetaan, häntä pidetään sanansa mittaisena.

Viennin aloitus ja laajennus Venäjällä

Yrityksen on otettava huomioon viennissä Venäjälle kansainvälistymissuunnitelma, markkinavalinta ja tuotevalikoiman  lokalisointitarpeet.

Ennakkoon on selvitettävä vientimahdollisuudet, sertifiointitarpeet ja asiakkaan taustat.

Venäläisen asiakkaan kontaktihenkilön vaihtuminen voi aiheuttaa projektin hidastumisen tai pysähtymisen kokonaan. Aikaisemmat kirjalliset sopimukset eivät välttämättä enää päde.

Yrityksen täytyy myös päättää, millaisella organisaatiolla yritys aloittaa toiminnan Venäjällä. Suosituksemme on laittaa paras tiimi peliin.

Markinvestin Venäjän viennin ja kaupan palvelukonsepti

Markinvestillä on ainutlaatuinen lähes 30 vuoden kokemus Venäjän kaupasta. Markinvest on hoitanut markkinoiden avaamisen Pietariin, Moskovaan ja muualle Venäjälle sadoille suomalaisille yrityksille sekä niiden tuotteille.

Lähes kolmen vuosikymmenen aikana on syntynyt tuloksellinen Venäjän kaupan konsepti, jota voi käyttää menestyksellisesti sekä uusien vientiyritysten, että vientiään laajentavien yrityksien kanssa.

Vientiyritys voi saavuttaa Venäjältä parempia tuloksia nopeammin yhdessä Markinvestin kanssa.

Markinvestin konsultointipalveluita suomalaiselle ja ruotsalaiselle vientiyritykselle Venäjän vientiä varten:
1. Benchmark, maksuton ja maksullinen neuvonta
2. Jakelija ja avainasiakashaku, markkinatutkimus
3. Vähittäiskauppaverkoston haku, markkinatutkimus
4. Projektien tarjoaminen, potentiaalisille venäläisasiakkaille
5. Suhdetoiminta, vaikuttajat ja asiakkaat
6. Sertifiointi, EAC, TR, NCC
7. Dokumentit, Tekninen passi, Safety Case

Markinvest vienti Venäjälle

Jälkimarkkinointi, sopimukset ja tekninen vienti Venäjälle

Tuotteen huolto ja varaosatoiminta tulee olla järjestetty Venäjällä. Etsimme sopivan verkoston kunnossapidon ja varaosapalvelun hoitamiseksi.

Avustamme palvelusopimusten tekemisessä yksittäisistä huoltotöistä aina täyteen kumppanuuteen asti. Järjestämme teknisen viennin sertifioinnin, tullauksen ja toimituksen perille Venäjällä.

Lue lisää: Venäjän uudet mahdollisuudet – Markinvestin uudet ratkaisut